Ofte stilte spørsmål

Alt du treng å vite om Rauland

Kva er staden du må sjå i Rauland, og kva tilrår du å besøkja?

Du vil verkeleg bli fascinert av utsikten frå ein av turtoppane våre som Falkeriset eller Vidsyn. Falkeriset er ein tursti som går frå Kromvikvegen til Falkenuten, ein sti steinsett av sherpaer frå Nepal. Vegen går 1,4 kilometer (éin veg) til den fantastiske panoramautsikten over Hardangervidda. Det andre utsiktspunktet heiter Vidsyn, «Maske»-skulpturen som sit på Vierlitoppen.

Det er ca 2 km fottur frå parkeringa utanfor Vierli Kaféteria, til toppen - og turen går på både grusveg og tørre stiar.

Ønskjer å dra i løpet av sommaren neste år. Nokre tips til det? Kva er den beste tida?

Dei fleste vil seia at den beste tida å besøkja Rauland om sommaren er frå juli til september når fargar og temperaturar er på sitt beste. Du finn mange attraksjonar i nærleiken både i Rauland og Rjukan å sjå og utforska i desse månadene, men også andre delar av året.

Kvar bør eg bestilla hotell eller kanskje det er best å leiga ei leilegheit?

Hotella, hytta eller leilighetene gjev ulike alternativ for reisande, anten du er åleine, eit par eller familie/grupper. Klikk på bestillingsknappen nedanfor for å sjå overnattingsmogleghetane våre.

Nokon tips du bør vita om

01.

Rauland og Rjukan ligg langs grensa til Hardangervidda.

Hardangervidda er det største høgfjellsplatået i Europa og dannar eit midtpunkt mellom aust og vest i Sør-Noreg. I dette grenseområdet finn du store variasjonar i landskap, natur og ting å sjå og gjera. Dra på fisketur, fottur eller kanopadling, sjå alle musea og attraksjonane frå Rauland til Rjukan, ta eit bad i Rjukanbadet eller besøk den majestetiske Gaustatoppen. Alt innan 1 times rekkevidde frå Rauland.

02.

Kva med eit høgfjellscruise til Mogen?

M/B Fjellvåken er ei ferje som går frå Skinnarbu til Mogen i sommarsesongen. Det er ei unik oppleving å sjå dei isolerte bygdene og fjellgardane langs Møsvatn. På denne turen besøker du også Mogen Turisthytte med kafé som serverer fersk og lokal mat og drikke.

03.

Telemark Husky Tour offers dog driving

Telemark Husky Tour tilbyr hundesledeturar heile året – og du kan køyra sjølv eller vera passasjer i varierte hundeslederuter både for barn og vaksne!

04.

Nyt ein dag på stranda

Rauland har eiga badestrand, Fagersand, med lett tilkomst og parkering. Stand up paddle-brett til utleige (Austbø Hotell) og fine omgivnader for både piknik og bading.

05.

Rauland er òg ditt perfekte reisemålet om vinteren.

Ikkje gløym å besøkja Rauland i vintersesongen (frå desember til april) når skisentera er opne og det snøriket landskapet gjev perfekte forhold for snøbrett, alpint og langrenn. I nesten heile sesongen ventar 150 kilometer med nypreparerte langrennsløyper på deg!