Velkomen til Rauland.
Me rettleier deg gjerne.

Rauland ligg i hjartet av Telemark og Søraust-Noreg. På vegen hit ser du fjordar og fjell anten du kjem frå aust eller vest. Landskapet varierer frå djupe dalar til fjelltoppar, svingete vegar til rette vegar, gardar og jorder til små bygder. Kombiner den storslåtte naturen med eit hyggjeleg opphald i ein av overnattingsstadene våre. Prøv hyttelivet i eit av Noregs mest attraktive hytteområde. Vakne opp til vill og vakker høgfjellsnatur og ta det med ro eller utforsk omgivnadene.

Ting å gjera ved Hardangervidda

Utforsk aktivitetane over Rauland - Rjukan

Hardangervidda nasjonalpark er Nord-Europas største høglandplatå beståande av dei bratte fjella i vest og mjuke myrområder i aust. Rauland ligg langs den søraustlege grensa til Hardangervidda.

Ein kort køyretur frå Rauland-Rjukan passerer du Skinnarbu og ferja Fjellvåken som tek deg med på høgfjellscruise i sommarsesongen. Lenger ned i dalen kjem du til Rjukan – og dei to reisemåla Rjukan og Rauland byr til saman eit breitt utval av ting å sjå og gjera.

Nokre høgdepunkt i Rauland

– Besøk Falkeriset og følg steinstien laget av sherper frå Nepal, etter 30 minutts gonge vil du sjå ei vakker panoramautsikt over Hardangervidda.

– Sjå Telemarkstunet med sommarmarknaden sin, lokalt handverk og mat og dei historiske tømmerhusa.

– Fiske eller padl i kano i våre varierte vatn Uvatn, Tansvatn eller Totak. Det er fleire stader som tilbyr jolle og kanoutleige.

– Sjå den mystiske og vakre skulpturen Vidsyn på toppen av Vierli, ein 2 km tur frå hovudvegen, og nyt den fantastiske utsikta frå toppen.

Nokre høgdepunkt i Rjukan

– Besøk Gaustatoppen til fots eller med tog – Gaustabanen er ein taubane inne i fjellet.

– Nyt utsikta frå øvste stasjon på Krossobanen, dei to taubanane «Blåbæret» og «Tyttebæret» fører deg til toppen.

– Gå strikkhopp frå Vemork-brua – 84 meter djupt i juvet – eit must for den eventyrlystne.

– Besøk musea i Vemork og lêr om 2. verdskrigshistorie og sabotasjeaksjonane som fann stad på Rjukan.